Test news message

17 February 2022 by Sam Serrien

Nieuwe FIG regels voor Acro vlaggetjes 2022-2024

Vanaf januari 2022 gaat de nieuwe Code of Points in van de Acrobatische Gymnastiek en daar staan een aantal nieuwe regels met betrekking tot wedstrijdkleding.

Volgens de nieuwe Code of Points 2022-2024 moeten de landen vlaggetjes voor de acrobatische gymnastiek minimaal 30 vierkante centimeter zijn. Dit is groter dan de meeste oude vlaggetjes die werden gebruikt. Daarom hebben wij onze vlaggetjesdesign aangepast naar B 6cm X H 5cm zodat deze voldoen aan de nieuwste FIG reglementen. Dus wil je zeker zijn dat je geen aftrek krijgt? Onze vlaggetjes worden makkelijk in jullie gekozen design verwerkt en geprint.

Opfrissing van de regels? Check hieronder:

- Elke gymnast moet laten zien van welk land hij of zij komt (nationale identificatie) door middel van een vlaggetje of de afkorting van het land of volledige naam van het land, zichtbaar te dragen. 

- Er moet minimaal 1 vlaggetje op je turnpak om te laten zien uit welk land je komt. 

- Vlaggetje moet GOED zichtbaar zijn. 

- Minimale afmeting: 30 vierkante centimeter 

- De vlaggetjes hebben geen maximale afmeting. *Maar wie wil er rondlopen in een pak met 15cmx15cm vlag? ;-)

- Het vlaggetje mag overal zijn, MAAR goed zichtbaar. 

- Je nationaal embleem mag ook! Dit mag naast de nationale vlag, worden gedragen op je pakje maar raden we bij Flying Fox af. 

- Een wedstrijd turnpak mag uiteraard ook dezelfde kleuren hebben als je nationale vlag maar dan is het nog steeds verplicht om een vlaggetje van je land op je pakje te dragen.

- Bij elk team moet het vlaggetje hetzelfde zijn en op dezelfde plaats worden gedragen. Bovenarm of heup zijn de meest voorkomende plaatsen.

- Vlaggetjes of nationale identificatie is niet verplicht op warming-up pakjes, inturnpakjes of podiumpakjes, maar mag.