Nieuwe FIG regels voor Acro vlaggetjes 2022-2024

08 March 2022 by , FLYING FOX

Nieuwe FIG regels voor Acro vlagjes 2022-2024

Sinds januari 2022 ging de nieuwe Code of Points in voor Acrogym met een aantal nieuwe aanpassingen voor wedstrijdkleding.

Naar de nieuwe Code of Points 2022-2024 moeten de landen vlaggetjes voor Acrobatische Gymnastiek - Acrogym minstens 30 vierkante centimeter zijn. Dit is groter dan de meeste vlagjes die tot nu toe werden gebruikt. Daarom hebben wij onze vlaggetjes design aangepast naar B 6cm X H 5cm zodat deze voldoen aan de nieuwste FIG reglementering. Wil je zeker zijn dat je geen aftrek krijgt en geen zin om zelf op te naaien? Onze vlagjes worden makkelijk in jullie gekozen design verwerkt en geprint.

Opfrissing van de regels nodig? Check hieronder:

- Elke gymnast moet laten zien welk land hij of zij vertegenwoordigt (nationale identificatie) door middel van een vlaggetje of de afkorting van het land of volledige naam van het land, zichtbaar te dragen. 

- Er moet minstens 1 vlagje op je turnpak om te laten zien uit welk land je komt. 

- Vlaggetje moet GOED zichtbaar zijn. 

- Minimale afmeting: 30 vierkante centimeter.

- De vlaggetjes hebben geen maximale afmeting. *Maar wie wil er rondlopen in een pak met vlag van 15cmx15cm? ;-)

- Het vlagje mag overal zijn, MAAR vooral goed zichtbaar. 

- Je nationaal embleem mag ook! Dit mag naast de nationale vlag, worden gedragen op je pakje maar raden we bij Flying Fox af. 

- Een wedstrijd turnpak mag uiteraard ook dezelfde kleuren hebben als je nationale vlag maar dan is het nog steeds verplicht om een vlaggetje van je land op je pakje te dragen.

- Bij elk team moet het vlagje hetzelfde zijn en op dezelfde plaats worden gedragen.  Bovenarm of heup zijn de meest voorkomende plaatsen.

- Vlaggetjes of nationale identificatie is niet verplicht op warming-up pakjes, inturnpakjes of podiumpakjes, maar mag.